En del av disse plattformene kjente jeg godt fra før og har beskrevet dem i masteren min, "Web 2.0 i skoleledelse", andre var relativt nye og andre helt nye.I forskningsprosjektet "Skolen i digitale omgivelser" bruker vi samarbeidsplattformen til Google - Sites og har fått god erfaring med brukergrensesnittet til denne plattformen. Jeg velger her å introdusere to nye, de andre som ble presentert vil du finne på lenke til PB-works.
PBWorks
Denne plattformen har vi fått en rik beskrivelse av som samarbeidsarena ved en videregående skole. Informanter i forskningsprosjektet "Skolen i digitale omgivelser" beskrev denne plattformen og hvordan de ble brukt både av skoleledelsen og blant elevene. Jeg har laget en Wiki fra Lærerstevnet på denne plattformen. Den finner du på denne lenka!
Prezi.com
Jeg har også prøv meg med en presentasjon av lærerstevnet i Prezi.
Hva var bra?
Det som var bra var at vi fikk en gjennomgang av enkle og gratis applikasjoner man ta i bruk umiddelbart. Ingen programmer må installeres på maskinene og applikasjonene virker uansett plattform (Linus, Mac, Windows). De ulike applikasjonene krevde at man har en web-mail siden den trengs for å generere passord. For å trene skriving likte jeg veldig godt appikasjonen Typewith.me, den kan tas i bruk med det samme og man er raskt i gang med samskriving og diskusjoner. Ellers er jeg glad i Google.docs og har brukt den flittig både i studier og i jobbsammenheng. En genial ting er at Google.docs leser de fleste dokumenttyper og vi har berget prøvesvar til elever når programvaren på egen maskin har sviktet under prøver. Det er også et nyttig verktøy i forbindelse med utarbeidelse av fellesskriv, styringsdokumenter, regneark og presentasjoner. Se ellers min beskrivelse i masteroppgaven.
Jeg har lenge vært fan av Slideshare.net og bruker denne plattformen til presentasjoner jeg mener andre kan ha glede av.
Hva kan bli bedre, hvilke utfordringer har man?
Jeg mener det er et klart tankekors at et lærerstevne med 2500 deltakere fra førskole til videregående skole ikke satser sterkere på den 5. basisferdigheten. Jeg kunne ha tenkt meg at man laget kurs ut fra basisferdighetene og inviterte til kurs ut fra disse fem ferdighetene. Det kunne gitt bedre deltakelse enn "menigheten" som stilte ved kursstart.
Hva med nettbrett?
Jeg kunne også tenkt meg et tema rundt nettbrett og pedagogisk bruk av dem. Jeg har selv litt erfaring fra slik bruk i klasserommet og det er kun posetiv erfaring så lang.
Kom gjerne med innspill på kommentarfeltet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar